Strephon Kaplan Williams

Strephon Kaplan Williams (1934-2009) a fost fondatorul Institutului de explorare a visurilor JUNG-SENOI din California si al Asociatiei Americane pentru Studiul Visului, de  la inceptul anilor ’70. In cadrul acestui institut a format specialisti in explorarea visurilor din toata lumea, metoda JUNG -SENOI folosita de el fiind foarte bine primita in randul psihologilor dar si al persoanelor fara o pregatire academica in domeniul psihologiei.

Strephon Kapan Williams – O scurta autobiografie

“Influentele parintesti: Oscar Williams si Gene Derwood au fost poeti dar nu si parinti. Cea mai veche trauma din copilarie: trimiterea la 6 ani la o scoala severa cu regim de internat Copii: 2 copii minunati care îsi construiesc personalitatea.

Data nasterii 2 aprilie 1934, New York. Berbec cu ascendent în Leu ceea ce înseamna ca am învatat sa fiu un lider si sa îmi temperez aroganta naturala prin dragoste si rabdare.

Profesori care mi-au marcat evolutia: Isus pentru principiile spirituale propovaduite, Jung pentru psihologia de profunzime, Elisabeth Boyden Howes pentru pasiunea religioasa si devotamentul fundamentat pe viata si învatamintele lui Isus Hristos. Dorothea Romankiw, pentru inima sa plina de compasiune si energie pentru realizarea lucrurilor marete.

Scopul vietii: de a trai o viata dedicata Constiintei si Cautarii Celui Mai Adanc al Lucrurilor.

Defecte: vulnerabilitatea mascata de energie si de puterea de aîndura orice.Munca: predarea, trairea si scrisul despre constiinta.

Cea mai importanta realizare: aducerea la lumina a interpretarii viselor.

Cea mai valoroasa realizare interioara: vindecarea psihicului meu traumatizat dupa 15 ani de analiza jungiana, dupa 8 ani de sport, 10 ani de Aikido.

Suflet: toleranta si împartasirea deschisa cu compasiune si pasiune.

Moartea: Sper ca va surveni atunci când nu voi mai putea trai constient”
(Strephon Kaplan Williams, 2003)

Principalele lucrari publicate

Manualul de psihologie a explorarii visului cu metoda Jung-Senoi
JUNGIAN-SENOI DREAMWORK MANUAL
Este lucrarea de referinta pentru miscarea americana si internationala de explorare stiintifica a visurilor.  Publicata acum peste 40 de ani in SUA, a devenit in timp cea mai celebra lucrare a autorului. Majoritatea expertilor in domeniu utilizeaza principiile de explorare a visurilor din aceasta lucrare, publicata in peste 20 de tari din intreaga lume.

Plansele visurilor
DREAM CARDS RECIPE BOOK
Un ghid actualizat al metodei de lucru cu plansele de visuri, sistemul simbolistic jungian care permite descoperirea de întelesuri nebanuite ale visurilor.

Alfabetul visurilor
THE DREAM ALPHABETH
O abordare moderna a aplicarii simbolurilor în interpretarea visurilor. Contine 3000 de întrebari cheie, care pot fi utilizate în explorarea visurilor.

Evanghelia dupa Toma
GOSPEL OF THOMAS STUDY GUIDE
O traducere deosebita a învataturilor lui Iisus, cu intrebari psihologice si spirituale utile pentru dezvoltarea personala.

Principii de lupta
BATTLE PRINCIPLES
O abordarea unica in care sunt explicate metodele de integrare constienta in viata cotidiana a aspectelor negative, reprimate din proria fiinta. O carte pentru luptatorii dornici sa-si depaseasaca limitele corpului si ale mintii.

Acum Traiesc !
I LIVE NOW!
Cel mai bun ghid contemporan pentru oamenii moderni care vor sa traiasca Prezentul. Contine exemple si exercitii de lucru cu starile de constiinta.

Dragoste, sex si intimitate
LOVE, SEX & INTIMACY
Prezinta experienta proprie de consilier in terapia de cuplu. Un ghid util pentru imbunatatirea relatiilor interumane si a legaturilor personale.